Prečo sú naše stromčeky vždy správnou voľbou

Umelé vianočné stromčeky prešli v posledných rokoch veľkým vývojom. Vyzerajú ako živé a pritom majú veľa výhod – zoženiete ich v rôznych variantoch, sú ľahké a skladné a tiež dlho vydržia. Šetrí teda vašu peňaženku, čas aj životné prostredie. V našom e-shope samozrejme nájdete len tie najlepšie kúsky, ktoré zaujmú ako designom, tak kvalitou materiálu.

Rôzne veľkosti a tvary
Za štandard do interiéru sú považované stromčeky od 150 do 240 cm. Naša ponuka je ale oveľa širšia. Najmenšie stromčeky merajú 45 cm a tie najvyššie majú 600 cm. Extra malé varianty v kvetináči ozdobia váš pracovný stôl alebo konferenčný stolík. Najväčšie stromčeky sa potom hodia hlavne na vonkajšie použitie, ale vidieť ich môžeme aj v komerčných budovách, napríklad nákupných centrách.

Rozdiel ale nie je iba vo výške. Naše vianočné stromčeky sa líšia aj použitým materiálom, šírkou, farbou alebo hustotou vetvičiek. Každý štýl má ale svoj názov, a tak sa aj v našom širokom sortimente ľahko vyznáte. Navyše vďaka tomu presne viete, aké adventné vence alebo girlandy sa budú k stromčeku hodiť.

Skladné a ľahko zostaviteľné
Malé stromčeky (45 až 90 cm) dodávame v betónovom kvetináči s jutou. Väčšie varianty majú kovový podstavec. Zasielame ich rozložené, ale ich zostavenie vám zaberie nanajvýš pár minút. Vetvičky sú totiž už pripevnené ku kmeňu, a tak stačí jednotlivé časti poskladať na seba a dať celý stromček do stojana. Vetvičky potom už len rozprestrite a máte hotovo. Podrobný návod nájdete tu.

Zdobené aj nezdobené
Pokiaľ si chcete Vianoce užiť v pokoji a pohode, kúpte si stromček rovno s ozdobami a prípadne aj LED osvetlením. Najmä pri menších modeloch je to dnes úplne bežné. Len odporúčame voliť skôr neutrálne alebo typicky vianočné farby, aby Vás stromček neomrzol už po prvom použití.

Svoje výhody ale majú aj nezdobené stromčeky. Ich výsledná podoba záleží len na vás a každý rok môže byť úplne iná. A ak nemáte čas stromček strojiť, radi to urobíme za Vás. Výber dekorácií s Vami samozrejme budeme konzultovať, aby všetko dopadlo presne podľa vašich predstáv. Tým ale zďaleka nekončíme, v januári stromček opäť odstrojíme a objednať si u nás môžete aj dekorovanie celého domu, záhrady alebo napríklad kancelárie. Zaistiť vieme všetok servis od dodania ozdôb a osvetlenia až po záverečné upratovanie.

Kvalitné materiály
Klasikou je PVC (polyvinylchlorid) ktorý má vysokú odolnosť a dlhú životnosť, ale PE (polyetylén) vyzerá lepšie a na prvý pohľad ho takmer nerozoznáte od pravého ihličia. Pokiaľ teda hľadáte spojenie maximálnej kvality a prirodzeného vzhľadu, odporúčame stromčeky, ktoré oba materiály kombinujú. Také varianty sú síce najdrahšie, ale zase vytvoria dokonalú vianočnú atmosféru a navyše dlho vydržia. Investícia sa Vám teda čoskoro vráti a príjemným bonusom je aj šetrnosť k prírode.

Zelená klasika aj moderné "zasnežené" stromčeky
Za základný stromček môžeme označiť Narniu, ktorá má husté vetvičky z PVC. Je stredne široká a využijete ju takmer kdekoľvek. Záleží na konkrétnej výške. Čiastočne sa jej podobá Laurin, len je užšia a vďaka kombinácii PVC a PE viac pripomína živý stromček.

Medzi najžiadanejšie stromčeky patrí Bernard, ktorý je imitáciou jedle a zoženiete ho vo veľkostiach od 60 až do 450 cm. Má zelenú farbu a vyrába sa z kombinácie PE a PVC. Vyberajú si ho teda hlavne milovníci tradícií, jednoduchosti a prírodného štýlu.
Veľmi sa mu podobá Oskar, ktorý má len o niečo širšiu podstavu a celkovo je košatejší a je vrátane LED osvetlenia.

K našim najluxusnejším stromčekom patrí určite Merlin, ktorý sa skladá iba z 3D vetvičiek (PE) a predávame ho vrátane LED osvetlenia. tieto 3D stromčeky sú teraz na obrovskom vzostupe, pretože vyzerajú naozaj ako živé. Sú drahšie, ale akonáhle si ho raz zaobstaráte, už nebudete chcieť iný.

Do luxusných interiérov zase odporúčame stromček Viola, ktorý má vetvičky z kvalitného PVC a vyzerá, ako by bol naozaj zasnežený. Práve tento vzhľad je veľmi elegantný av posledných rokoch aj moderný.
Veľké priestory ale ešte lepšie ozdobí Anita, pretože je širšia a na rozdiel od Violy kombinuje PVC s PE. Len myslite na to, že tieto stromčeky si žiadajú luxusné dekorácie.

A pozor, stále pribúdajú aj zaujímavé riešenia pre malé priestory.
Jedným z nich je umelý vianočný stromček v kvetináči, ktorý meria od 45 - 90 cm. Tieto mini stromčeky ponúkame v prevedení Bernard, Narnie alebo Viola.
Všetky tieto stromčeky zdobí kvetináč s efektnou jutou a pri všetkých veľkostiach máte na výber medzi klasickou a zasneženou verziou. Narniu navyše zakúpite. aj vo verzii s LED svetielkami.

Splniť si ale môžete aj sen o vysokom stromčeku. Veľkou novinkou posledných rokov je totiž polovičný vianočný stromček, ktorý má vetvičky len z pohľadovej časti. Zatiaľ ho ponúkame vo variante s LED svetielkami, ale tento rok zrejme pribudnú ďalšie.
Ďalšou alternatívou sú vianočné svetelné dekorácie v tvare stromčekov, ktoré v priestore zaberú sotva niekoľko centimetrov.

Spojenie nadčasového dizajnu a trendov
Ešte vlani víťazil návrat k prírode sprevádzaný zemitými farbami a vlastnoručne vyrobenými dekoráciami. Tento rok sa ale trendy menia a z farieb prevláda hlavne biela, ktorú sprevádzajú rôzne odtiene fialovej, často s nádychom modrej, striebornej alebo ružovej. V našom e-shope ale nájdete oboje. Záleží len na vašom vkuse a na tom, ako chcete mať celý interiér zladený. Niektoré ozdoby sa trblietajú a pôsobia mrazivo, iné sú klasicky lesklé alebo majú elegantný matný vzhľad. Biele stromčeky teda najlepšie doplnia jemné pastely. Naproti tomu zeleným modelom pristane obľúbená bielo-strieborná kombinácia.

TIP: Chcete si doma vytvoriť naozaj rozprávkovú atmosféru? Potom sa nebojte zasnežený vianočný stromček ozdobiť bielymi dekoráciami. Keď pridáte lesk a ligot, budú Vám závidieť aj v ľadovom kráľovstve. Inšpirovať sa môžete tu.

Našim stromčekom pristane väčšina ozdôb, od sklenených cez slamené až po čokoládové. Ak ale radi nasledujete trendy, použite tento rok na špičku mašľu. S hviezdou tiež nešliapnete vedľa, ale mašľa bude zaujímavejšia, hravejšia a bezpečnejšia.
Predajňa aj požičovňa
V niektorých malých bytoch na vianočné dekorácie nie je miesto a mnohí z nás sa zároveň snažia žiť udržateľnejšie. My tento prístup podporujeme, a tak sme sa rozhodli otvoriť požičovňu. Nájdete v nej veľkú časť našej ponuky vrátane vianočných stromčekov od 60 cm vyššie.